Účtovanie v súvislosti s uskutočňovaním výskumu a vývoja podnikov v Slovenskej republike - Jančičková, Lea, 1996-
Cieľom príspevku je vymedzenie účtovania v súvislosti s uskutočňovaním vedy a výskumu podnikov v Slovenskej republike so zameraním na sústavu podvojného účtovníctva. Viaceré krajiny v posledných rokoch pristúpili k daňovým zvýhodneniam podnikateľov, ktorí uskutočňujú činnosti vedy a výskumu do vlastných nákladov. Tento typ daňového zvýhodnenia má motivovať daňovníkov na vynakladanie väčšieho množstva finančných prostriedkov na účely výskumu a vývoja, tvoriť pracovné miesta pre odborníkov zvýšiť vlastnú konkurencieschopnosť a prispieť k rozvoju vedomostnej ekonomiky.