Rozsah dovolenky starostu - Briestenský, Ladislav
Zákon č.253/1994 Z.z., §2 hovorí, že starostovi počas výkonu funkcie patrí dovolenka v rozsahu podľa kolektívnej zmluvy, ktorá je záväzná pre obec ako zamestnávateľa, na jej účely sa primerane použije osoabitný predpis.