Na základe čoho je možné vyberať poplatky a úhrady za služby v obci - Hospodárová, Oxana
Obec je podľa §1 ods. 1 zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znp. samostatný územný samosprávny a správny celok Slovenskej republiky, združuje osoby, ktoré majú na jej území trvalý pobyt. Obec je právnickou osobou, ktorá za podmienok ustanovených zákonom samostatne hospodári s vlastným majetkom a s vlastnými príjmami. Cieľom tohto príspevku je uviesť, aké poplatky, prípadne príjmy za služby obce prijímajú a ako ich môžu stanoviť.