Postavenie poslancov obecného zastupiteľstva v mzdovej učtárni (4. časť) - Matlovičová, Iveta
Poslanec, ktorý má právo na odmenu za výkon funkcie podľa §5 ods.1 písm.d) zákona č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znp. (príjem za výkon funkcie v orgánoch územnej samosprávy), sa od 1.januára 2011 považuje za zamestnanca na účely zdravotného a aj sociálneho poistenia. Tento príjem vstupuje do vymeriavacieho základu na zdravotné a sociálne poistenie. Odvodové povinnosti je povinná plniť za poslanca obecného zastupiteľstva obec.