Miestny poplatok za rozvoj - oznamovacia povinnosť - Mitringová, Jaroslava
Zákon č.447/2015 Z.z. o miestnom poplatku za rozvoj a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znp. v §4 ods.1 upravuje vznik poplatkovej povinnosti pri ohlasovaní doručenia oznámenia stavebného úradu k ohlásenej stavbe. V ustanovení §4 ods.3 zákona o miestnom poplatku za rozvoj je upravená oznamovacia povinnosť na základe výzvy správcu poplatku, pričom vyzvaný poplatník oznamuje obci výmeru podlahovej plochy nadzemnej časti realizovanej stavby.