Optimalizácia modelu GoM (Guidelines of Modeling) - Filanová, Jana, 1967-
Optimalizovanie modelu GoM (Guidelines of Modeling, model pravidiel pre modelovanie podnikových procesov) v súlade s teoretickými poznatkami z oblasti manažmentu IT a rámcom usmernení pre modelovanie. Odstránenie redundantných prvkov modelu jeho optimalizáciou. Využitie vlastného softvéru na optimalizáciu, optimalizovanie ľubovoľného sieťového grafu reprezentovaného incidenčnou maticou na graf najkratších spojení reprezentovaného výsledným vektorom Steinerových vrcholov alebo výslednou maticou spojení pomocou implementovaných evolučných algoritmov.