Alternative Approaches in Economy Theory and the Possibility of Applying Them in Practice - Matoušková, Eleonóra, 1962-
Lídri heterodoxnej ekonómie kritizujú tradičnú ekonomiku hlavného prúdu (ortodoxná ekonómia). Kritika sa zameriava hlavne na základnú premisu, na ktorej je založená ortodoxná ekonómia, na metodológiu ortodoxnej ekonómie a neadekvátnu matematizáciu ekonomických vied. Zameranie na behaviorálnu ekonómiu a postkeynesiánsku ekonómiu. Behaviorálne prístupy v ekonómii skúmajú odchýlky individuálneho správania od racionality.