Application of Optimal Control Theory on Optimal Advertising Expenditure in Monopoly - Grisáková, Nora, 1978-
Teória optimálneho riadenia - variačný počet a jeho ekonomické využitie. Popis optimálneho riadenia a variačného počtu. Ekonomické využitie systému Optimal control, založeného na maximalizácii zisku v monopole pri uvádzaní nového produktu na trh.