Sigfox monitoruje nejen vagony - Hubička, Filip
Už niekoľko stoviek nákladných vagónov železničného dopravcu ČD Cargo je pripojených k chytrej sieti internetu vecou, ktorú prevádzkuje francúzska spoločnosť Sigfox. Ako funguje monitoring železničných vozidiel za pomoci čidiel napojených na globálnu sieť a v akých ďalších nielen logistických oblastiach nachádza táto technológia uplatnenie, popisuje výkonný riaditeľ firmy Sigfox ČR Jan Soukal.