Scenario Analysis Approach for Operational Risk in Insurance Companies - Vyskočil, Michal
Možnosť výpočtu požadovaného regulatórneho kapitálu v poisťovniach pre operačné riziko podľa nariadenia Solventnost II. Model využitý v poisťovniach pre výpočet kapitálu alokovaného pre operačné riziko. Výber frekvenčného rozdelenia. Porovnanie rozdelenia početnosti a dopadu, kde bolo zvolené Poissonovo rozdelenie pre frekvencui a Lognormální rozdelenie pre dopad.