Analýza výkonnosti spoločnosti Küster – automobilová technika prostredníctvom modelu HGN - Hyránek, Eduard, 1955-
Výkonnosť vybraného podniku (Küster – automobilová technika, spol. s r. o.) pomocou modelu HGN. Verifikovanie aplikácie modelu v praxi nefinančných podnikov štatistickými metódami a analýzou pomerových finančných ukazovateľov. Dve skupiny pomerových ukazovateľov, jedna obsahuje tri ukazovatele efektívnosti a druhá tri ukazovatele znižujúce efektívnosť. Syntetizovanie do jedného komplexného ukazovateľa výkonnosti pre najobjektívnejšie vyjadrenie finančnej situácie podniku pre komparatívne hodnotenie výsledkov podnikov. Ukazovatele v modeli: ukazovatele účinnosti xi: rentabilita vlastného imania – x1, podiel cash flow na tržbách – x2 a obrat celkového majetku – x3; ukazovatele náročnosti yi: viazanosť krátkodobých pohľadávok – y1, doba splácania dlhodobého cudzieho kapitálu – y2 a prevádzková nákladovosť – y3.