Implementácia priemyslu 4.0 v slovenských podnikoch - Kalusová, Lenka, 1987-
Analýza stupňa implementácie slovenských podnikov na podmienky priemyslu 4.0. Porovnávanie výsledkov prieskumu platformy Industry4UM za roky 2017 a 2019. Problémy v oblasti implementácie priemyslu 4.0 do slovenských podnikov, nízka úroveň implementácie, zložitá a často meniaca sa legislatíva. Požadovanie zmien Zákonníka práce reflektujúce nové potreby v dôsledku priemyslu 4.0, strata zamestnania v dôsledku automatizácie a robotizácie, identifikácia takýchto skupín a ich rekvalifikácia. Problematika nástupu koncepcie priemyslu 5.0.