Real Estate Valuation Approaches Applied in Canada: Income Approach vs. Cost Approach - Kubica, Milan, 1958-
Oceňovanie a ohodnocovanie nehnuteľností novými informačnými systémami (integrované geografické systémy či neurónové siete). Analýza a porovnanie oceňovania nehnuteľností na základe príjmového prístupu a nákladového prístupu. Obmedzenia oboch prístupov. Odporúčanie implementácie nového prístupu na základe výskumu – vylepšeného nákladového prístupu, ktorý je vylepšený a rozšírený pre zohľadňovanie dynamických, environmentálnych a kultúrnych faktorov pri oceňovaní nehnuteľností. Koeficienty pre pozitívny a negatívny vplyv na zmeny hodnoty nehnuteľností.