Competitiveness of Manufacturing Sector in OECD Countries - Krivosudská, Simona, 1995-
Cieľom príspevku je pomocou regresnej analýzy identifikovať vplyv vybraných faktorov na vlastný zostavený ukazovateľ produktivity vo výrobnom sektore v krajinách OECD a overiť predpoklady M. Portera (1990) a P. Krugmana (1994), že produktivita je synonymom konkurencieschopnosti. Aplikovali sa teoretické, štatistické a ekonometrické metódy.