Sources and Consequences of Work-Related Stress of Employees in Small and Medium Sized Companies in Slovak Republic - Matkovčíková, Natália, 1982-
Monitorovanie BOZP v Slovenskej republike a ekonomické dôsledky nedodržiavania BOZP pre spoločnosti. Príčiny a príznaky pracovného stresu zamestnancov v spoločnostiach pôsobiacich na Slovensku. Výskum na vzorke 157 zamestnancov z náhodne vybraných malých a stredných spoločností pomocou elektronického dotazníka a štruktúrovaného interview. Príznaky a syndrómy psychosomatických porúch v dôsledku dlhodobého stresu a frustrácie v pracovnom prostredí. Frekventovanosť príznakov (bolesti chrbta, hlavy, brucha, nervozita, podráždenosť a neschopnosť sústrediť sa). Vplyv výsledkov na posudzovanie a zabezpečovanie kvalitných aj bezpečných pracovných podmienok a pri hodnotení pracovných úrazov pre zamestnancov v spoločnosti.