Vôľa zmluvných strán (zmluvná sloboda) a podmienky vzniku práva na zmluvnú pokutu (zamyslenie nad jedným súdnym rozhodnutím) - Ovečková, Oľga
Rozsudok Najvyššieho súdu ČR priniesol zásadnú zmenu v prístupe k dohode strán o zmluvnej pokute - autorkin názor. Problematika významu vôle zmluvných strán pri práve na zmluvnú pokutu v slovenskom právnom prostredí.