Mémoire et imagination dans la Jeunesse du Commandeur de l’abbé Prévost - Tureková, Andrea, 1979-
Tento príspevok, venovaný problematike pamäti a románu v 18. storočí, sa zameriava na spochybnenie memoárov ako privilegovanej formy beletrie v priebehu prvej polovice 18. storočia. Pretože pamäť a predstavivosť sú v myšlienkach 17. a 18. storočia pevne spojené, otázka ich vzťahu je obzvlášť aktuálna v románoch Antoina Prévosta.