Vývoj úrokových sadzieb obligácií - Polečová, Petra
Analýza vývoja úrokových sadzieb obligácií ako jedného z dlhových zdrojov financovania podnikov. Záujem podnikov o tento druh financovania vzhľadom na prevládanie obdobia nízkych úrokových sadzieb s nulovými až zápornými hodnotami. Teoretický základ o dlhovom financovaní podnikov pomocou emisie obligácií. Vývoj úrokových sadzieb obligácií na kapitálovom trhu na základe údajov z Národnej banky Slovenska a Európskej centrálnej banky. Pohľad na vývoj úrokových sadzieb do budúcnosti.