Terminologická práca ako súčasť odborno-jazykového vzdelávania - Štefčík, Jozef, 1976-
Cieľom príspevku je ozrejmiť základy v oblasti terminológie a terminologickej práce v odborných oblastiach, v ktorých hrá kľúčovú úlohu odborný jazyk a odborná komunikácia. Príspevok je preto adresovaný jazykovým odborníkom, napríklad prekladateľom, tlmočníkom a editorom slovníkov, redaktorom vedeckých časopisov, filológom a lingvistom, ktorí pracujú s odbornou lexikou, ako aj učiteľom jazykov pre špecifické účely.