Využitie mediácie zo zákona v školách - fázy mediácie - Švehláková, Bronislava
Definovanie jednotlivých mediačných fáz - prípravná (predmediačná fáza). Mediácia (6 fáz) - úvodné slovo, mediátor načúva sporným stranám, snaha o vzájomné pochopenie, hľadanie prijateľných riešení, písanie dohody, záver mediácie. Pomediačná fáza.