Radikalisierung des politischen Wortschatzes im Deutschen - Adamcová, Silvia, 1984-
Trend v nemeckej lingvistike týkajúci sa sporu medzi technickou slovnou zásobou a jazykovými normami. Posun v politickom diskurze, sémantika nových politických sloganov a hesiel a šírenie pravicovej extrémistickej ideológie v Nemecku. Fenomény radikálneho a extrémistického jazyka a jeho rozširujúci sa vplyv na populáciu. Úloha nových médií a ich vplyv počas posledných rokov v tomto procese. Rétorické nástroje politických účastníkov zahŕňajúce výbušnosť, provokáciu, zveličovanie a preháňanie. Analýza a charakterizovanie týchto jazykových nástrojov a techník. Jazyk ako verbálny útok, jeho prepojenosť a prevládanie v dnešnej spoločnosti.