Formy inojazyčnosti v jazykovej krajine. Analýza vybraných aspektov na príklade ‚Krčmy na Zelenej‘ v Bratislave - Gašová, Zuzana, 1977-
Vybrané formy inojazyčnosti jazykovej krajiny s prihliadnutím na aspekt jazykovej politiky. Ozrejmenie pojmov jazyková krajina a jazyková politika. Akcentácia ich možného vzájomného prepojenia. Demonštrovanie teoretických východisk prostredníctvom prípadovej štúdie z jazykovej krajiny v Bratislave na konkrétnom objekte – Krčma na Zelenej (Zelená ulica 3, Bratislava). Analýza cudzojazyčných výrazov v komparácii so slovenskými a pohľad na niektoré formy inojazyčnosti v jazykovej krajine v závislosti od rozličných faktorov.