Kultúrne korene rodovej nerovnosti - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Vplyv kultúry na rýchlosť procesu vyrovnávania rodových rozdielov. Rodová rovnosť v 27 členských krajinách Európskej únie. Existujúca rodová nerovnosť z pohľadu kultúr a ich základné kultúrne charakteristiky vyjadrené kultúrnymi dimenziami. Skúmanie databázy Svetového ekonomického fóra zhromažďujúcej údaje o postavení mužov a žien v 153 krajinách sveta, Gender Gap Index – Index rodovej priepasti 2020 a Index rodovej priepasti pre členské štáty EÚ. Prítomnosť rodovej priepasti v každej krajine a očakávanie odstránenia nerovnosti v najbližších takmer 100 rokoch.