Lídri katalánskych separatistov v očiach stúpencov a odporcov - Mocková, Nina, 1987-
Lingvistická analýza výpovede španielskych občanov na sociálnej sieti vyjadrujúcich sa kladne či záporne na lídrov separatistických katalánskych strán JxCat a ERC. Vnímanie týchto postáv politickej scény občanmi. Skúmanie aktivity lídrov a reakcií na nich na sociálnej sieti Twitter z roku 2016 až 2018 (obdobie manifestácií, demonštrácii a volieb v Španielsku a Katalánsku). Excerpovanie správ z osobných kont Puigdemonta a Junquerasa v súvislosti s otázkou prijímania utečencov ako tweetmi s najpočetnejšími reakciami ľudí.