Štruktúrno-sémantické frazeologické modifikácie v slovenskom a ruskom mediálnom texte - Grigorjanová, Tatjana, 1960-
Štúdia skúma spracovanie tvorivej idiomatickej variability v slovenskom a ruskom jazyku. Autori identifikujú rôzne typy štrukturálno-sémantických modifikácií na príklade jedinej slovenskej frazémy vytvoriť / urobiť capa záhradníkom v porovnaní s jej ruským ekvivalentom пустить козла в огород, ktoré sa vyskytujú v mediálnom texte.