Autonomy in English Learning and Teaching - Némethová, Ildikó, 1974-
Táto práca si kladie za cieľ preskúmať konštrukty autonómie študentov v procese autonómneho učenia a výučby. Pri definovaní autonómie žiaka a súvisiacich pojmov dokument zdôrazňuje, že stratégie učenia sa považujú za obzvlášť dôležité pri zvyšovaní autonómie žiaka, pretože prijatie vhodných stratégií umožňuje študentom prevziať väčšiu zodpovednosť za svoje vlastné vzdelávanie.