EU and the Reform of the International Investment Dispute Settlement System - Brocková, Katarína, 1976-
V uplynulom desaťročí čelil medzinárodný systém urovnávania investičných sporov bezprecedentnej úrovni kontroly, ktorá viedla k začatiu zásadného úsilia o obnovu, ktorú čiastočne vedie EÚ. Analýza pozície a kroky EÚ formujúce smer, ktorým sa reformný proces uberá. Vytvorenie mnohostranného investičného súdu, ktorý by nahradil súčasný prijatý systém nezávislých ad hoc súdov riešiacich medzinárodné investičné spory. Nedávna prax EÚ pri tvorbe investičných zmlúv a dopady prebiehajúcej reformy na medzinárodnú ochranu investícií v potenciálnych budúcich členských štátoch EÚ, ako je Severné Macedónsko.