Silver Economy in European Union – Opportunity or Threat - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Demografický vývoj v Európe sa v súčasnosti považuje za jednu z jej najväčších hrozieb, a to nielen z hľadiska takzvaného zániku kontinentu, ale najmä v kontexte hospodárskej situácie. Strieborná ekonomika ponúkajúca na jednej strane potenciál príležitostí, na druhej strane ohrozuje ekonomiky európskych štátov. Demografický vývoj v Európe alebo v Európskej únii zodpovedajúci kontextu problematiky striebornej ekonomiky, pojem strieborná ekonomika a ďalšie súvisiace pojmy použité v príslušných dokumentoch EÚ. Príležitosti a riziká demografického vývoja v EÚ analyzovaním rôznych faktorov ovplyvňujúcich vývoj striebornej ekonomiky.