Differentiation of International Estimates of Poverty in Ukraine in the Coordinates of Euro Integration Policy of Sustainable Macroeconomic Development - Karpenko, Lidiia
Hodnotenie vyhlásení, názorov a odhadov chudoby na Ukrajine, ktoré podali vyšší úradníci, odborníci zo Svetovej banky, MMF, OSN a ďalších medzinárodných organizácií. Chudoba, ktorá je na Ukrajine chronická a nadmerná (miera chudoby sa pohybuje od 25% do 80%). Ukrajina zároveň nedávno uznaná ako najchudobnejšia krajina v Európe.