<The> Importance of the EU-Japan Economic Partnership Agreement - Lipková, Ľudmila
Európska únia a Japonsko ako dve centrá hospodárskej sily vo svetovom hospodárstve. Uzavretie Dohody o hospodárskom partnerstve (EPA), ktorá vstúpila do platnosti 1. februára 2019. Vzájomný obchod podľa tejto dohody sa môže zvýšiť až o jednu tretinu. Japonsko liberalizuje najmä dovoz poľnohospodárskych výrobkov a Európska únia liberalizuje dovoz automobilov. EPA medzi Európskou úniou a Japonskom vytvára najväčšiu zónu voľného obchodu vo svetovom hospodárstve so 640 miliónmi spotrebiteľov.