Migration Impact on the Economy of the Republic of Moldova - Raneta, Leonid, 1982-
Migračné toky v Európe v posledných piatich rokoch stredobodom pozornosti kvôli masívnemu zosilňovaniu prílivu migrantov do Európskej únie, často označovaným ako migračná kríza. Migrácia je charakteristickým procesom modernej ekonomiky, ktorá má zásadný vplyv na rozvoj cieľových aj pôvodných krajín. Analýza rastúceho ekonomického významu migrácie pre Moldavskú republiku do Európskej únie. Vplyv medzinárodného pohybu pracovných síl na zdrojovú krajinu a prílev remitencií, ich zdroje a vplyv na rozvoj Moldavskej republiky.