Ilúzia rovnostárstva vo Vyšehrade? Genéza najvyšších príjmov krajín V4 - Szabó, Jakub, 1996-
Vývoj najvyšších príjmov v štyroch krajinách tvoriacich takzvanú Vyšehradskú skupinu medzi rokmi 1992 a 2017. Základy výskumu najvyšších príjmov. Vývoj najvyšších príjmov na Slovensku, v Českej republike, Poľsku a Maďarsku. Globálne porovnanie s rozvinutými a rozvíjajúcimi sa krajinami, ako sú USA, Rusko, Čína, Dánsko a Švédsko, na základe toho analýza či je región V4 skutočne znakom rovnosti.