Komparácia zmien účtovných odhadov a chýb podľa IFRS a slovenskej právnej úpravy - Baloghová, Nikoleta, 1991-
Rozdiely pri zmenách v účtovných odhadoch a pri zistených chybách v účtovníctve podľa slovenskej právnej úpravy a podľa IFRS. Zmeny v účtovných odhadoch a chyby podľa IFRS a to konkrétne podľa medzinárodného účtovného štandardu IAS 8 – Účtovné pravidlá, zmeny v účtovných odhadoch a chyby a podľa slovenskej právnej úpravy. Rozdiely v pojmoch chyba a zmena v účtovnom odhade. Priebeh opravy chýb a priebeh zmien v účtovných odhadoch. Porovnanie z hľadiska definícií, účtovania či vykazovania v účtovnej závierke v bežnom účtovnom období ako aj v predchádzajúcom účtovnom období.