Lockdown a jeho dopady na ekonomické subjekty v Slovenskej republike - Blahušiaková, Miriama, 1980-
Kríza spôsobená pandémiou COVID-19, kedy v dôsledku prijatých reštrikčných opatrení zameraných na predchádzanie šírenia vírusu došlo na jar 2020 k tzv. lockdownu ekonomiky, t. j. uzavretiu prevádzok, škôl, hraníc a pod. Opatrenia vlády a následné legislatívne zmeny, ktoré boli prijaté za účelom zmiernenia negatívnych dopadov krízy súvisiacej s pandémiou COVID-19 a výsledky dotazníkového prieskumu zameraného na zistenie vplyvu vládou prijatých opatrení na finančnú situáciu subjektov v SR.