Generovanie stochastických modelov zdravotného poistenia s podporou open source systému Maxima - Fecenko, Jozef
Štúdium stochastických modelov v zdravotnom poistení predovšetkým na využitie Markovových procesov. Dôležitosť problematiky aj z hľadiska pandémie ochorenia na Covid-19. Programový kód v open source systéme Maxima na generovanie stochastických modelov viacstavových modelov zdravotného poistenia, ktorý dokáže vygenerovať uvedené modely vo forme systému diferenciálnych rovníc so začiatočnými podmienkami a riešiť tento systém v softvéri.