Application of Artificial Intelligence Model in Financial Markets - Janková, Zuzana
Návrh neurofuzzy modelu využívajúceho finančné ukazovatele. Využitie v prípade, ak sú testované údaje nelineárne a chaotické, kde môžu neurónové siete hrať dôležitú úlohu v investičných predpovediach s ich vlastnosťami učenia a predpovedania. Fuzzy odvodzovací systém môže simulovať ľudské vedomosti a riešiť nelineárne problémy a neistotu. Navrhovaný model má päť vstupov s jedným výstupom a výstup je signálom investície do portfólia s vysokým výnosom a nízkym rizikom.