Analýza ekvivalentného disponibilného príjmu slovenských domácností s využitím príkazov CONTRAST a LSMEANS v procedúre GLM - Košíková, Martina, 1997-
Kvalita životnej úrovne obyvateľstva posudzovaná prostredníctvom ekvivalentného disponibilného príjmu domácností z pohľadu faktorov ako sú napríklad status ekonomickej aktivity, úroveň vzdelania, zdravotný stav, typ domácností z hľadiska počtu členov zdieľajúcich jednu domácnosť, taktiež aj stupeň urbanizácie alebo kraj, z ktorého domácnosť pochádza. Na základe všeobecného lineárneho modelu vychádzajúceho z údajov EU-SILC 2018 analyzovanie vplyvu vybraných faktorov na ekvivalentný disponibilný príjem slovenských domácností. Posúdenie rozdielov cieľovej premennej medzi krajmi SR, a to prostredníctvom analýzy marginálnych stredných hodnôt (Least squares means alebo LSmeans) a kontrastnej analýzy.