Spätný pohľad na genézu a príčiny vzniku svetovej finančnej krízy a jej prejavy na Slovensku - Šturc, Boris, 1961-
Finančná kríza, ktorá vznikla v USA v roku 2008 bola dôsledkom zlyhania alebo nedostatku kompetencií dohľadu nad finančným sektorom, nedostatočnej regulácie investičných bánk, menej hodnoverných záverov ratingových spoločností a absencie dohľadu nad mimobilančnými produktmi bánk. Genéza a príčiny vzniku svetovej hypotekárnej krízy v roku 2008 a jej dopad na trh úverov na Slovensku.