Automation and Labor Demand in European Countries: A Task-based Approach to Wage Bill Decomposition - Lábaj, Martin, 1982-
Vývoj dopytu po pracovnej sile v európskych krajinách v kontexte automatizácie a ďalších rozvíjajúcich sa technológií. Obsah úloh vo výrobe - meranie alokácie úloh na výrobné faktory. Na rozdiel od skúseností z USA, v skupine 10 európskych krajín bol efekt posunu automatizácie úplne vyvážený technológiami, ktoré vytvárajú nové úlohy, pri ktorých má práca komparatívnu výhodu. Porovnanie medzi krajinami a značné rozdiely v jednotlivých krajinách.