Do Remittances Matter for Economic Growth? - Dujava, Daniel
Vplyv remitencií na ekonomický rast a silná endogenita remitencií, vzhľadom na úroveň, ako aj na tempo rastu HDP. Detailný pohľad na tento endogénny vzťah a potenciálne inštrumenty, ktoré môžu problém vyriešiť. Spektrum inštrumentálnych premenných, zahŕňajúce geografické, mikroekonomicky založené a vnútorné inštrumenty. Remitencie, ako významný zdroj rastu v chudobných krajinách, pričom vplyv remitencií na rast je silnejší, ak sú úroveň ľudského kapitálu a miera úspor nízke a ak sú finančné trhy nedostatočne rozvinuté.