Ethical Shifts with Thinking in a Foreign Language - Kapráliková, Ivana, 1974-
Etické posuny v myslení v cudzom jazyku za predpokladu, že používanie cudzieho jazyka jednoducho nemá rovnaký druh emočnej rezonancie ako náš rodný jazyk. Druhý jazyk poskytuje užitočný kognitívny odstup od automatických procesov, podporuje analytické myslenie a znižuje nemysliace, emočné reakcie. Prehľad výskumu používaného v emocionálnom kontexte a jeho demonštrovanie pri výučbe anglického jazyka pre špecifické účely, najmä v obchodnej angličtine, ktorý integruje výsledky výskumu v tejto konkrétnej záležitosti psycholingvistiky.