Cross-Currency Basis Spread and Its Impact on Corporate Lending Rates in the Czech Banking Sector - Staniek, Dušan
Skúmanie, do akej miery sa rozpätie krížovej meny EUR-CZK odráža v úrokových sadzbách podnikových úverov poskytovaných českými bankami. Niečo viac ako 50% zmien v základni prechádza do úrokových sadzieb z úverov. Väčšiu časť tohto prenosu možno zistiť v úrokových sadzbách úverov v EUR, ktoré sú vďaka tomu vyššie. V prípade CZK by mala mať negatívna báza tendenciu znižovať úrokové sadzby z úverov.