Slovakia's Participation in Environmental Diplomacy - Čiefová, Michaela, 1991-
S narastajúcou hrozbou zmeny podnebia a narastaním environmentálnych problémov sa zvyšuje dôležitosť environmentálnej diplomacie, a to tak z hľadiska teórie, ako aj praxe. Prehľad teoretických poznatkov environmentálnej diplomacie. Slovensko a jeho aktivity spojené s touto konkrétnou dimenziou diplomacie. Slovensko sa zúčastňuje na environmentálnej diplomacii predovšetkým ako člen medzinárodných organizácií. Výskum environmentálnej diplomacie a životného prostredia na Slovensku ukazuje potenciál aj do budúcnosti.