Štatistická analýza výdavkov na výskum a vývoj v krajinách Európskej únie - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Rast a pokles výdavkov na vedu a výskum na obyvateľa v rokoch 2009 – 2018 v krajinách Európskej únie a priemerný ročný rast predmetného indikátora (priemerný ročný koeficient rastu). Analýza zmien výdavkov na vedu a výskum za 27 krajín EÚ a podiel jednotlivých krajín na týchto výdavkoch. Analýza príspevkovej metódy.