O protirečeniach vytvárania bezpečnostného systému na Slovensku - Škvrnda, František
Pohľad na súčasné teoretické chápanie bezpečnosti štátu v rámci teórie bezpečnosti. Právna, administratívno-organizačná a sociálna stránka charakteristiky bezpečnosti štátu. Analýza vybraných historicko-sociologických súvislostí.