Dôležitosť audítorských dôkazov pre závery audítora v čase globálneho vývoja - Kňažková, Veronika, 1986-
Dôležitosť dôkazov získaných audítorom pri audite účtovnej závierky umožňujúce audítorovi dospieť k primeraným záverom. Postupy audítora pri získavaní audítorských dôkazov v kontexte medzinárodného audítorského štandardu ISA 500 – Audítorské dôkazy. Revízia štandardu Radou IAASB pre poskytnutie aktualizovaných informácií o postupe prác a potenciálnych problémoch pri výkone auditu. Analýza štandardu ISA 500 v kontexte získavania audítorských dôkazov na globálnej úrovni. Teoretické východiska danej problematiky a inštitúcie zodpovedné za revidovanie a novelizovanie medzinárodných audítorských dôkazov.