Institutional Framework of European Development Assistance - Zagoršeková, Natália, 1991-
Európska únia a krajiny OECD v kontexte rozvoja členských štátov. Analýza organizácie a koordinácie rozvojovej spolupráce EÚ a členských štátov. Porovnanie systému rozvojovej spolupráce Európskej únie a OECD DAC (Development Assistance Committee of the Organization for Economic Cooperation and Development) na základe oficiálnych dokumentov GR DEVCO (Directorate-General for International Cooperation and Development), OECD DAC a agentúr rozvojovej spolupráce členských štátov. Porovnanie zosúladenia ich strednodobých cieľov a určovanie systému medzinárodnej rozvojovej spolupráce, ktorého ciele sa lepšie odrážajú v národných plánoch.