"Too Much Debt Will Kill You": Although not in Central Europe, yet - Belanová, Katarína, 1978-
Prehľad súvisiacich štúdií o nerovnosti bohatstva a príjmov. Vysoká úroveň dlhu domácností a jej negatívny vplyv zo strednodobého hľadiska na spotrebu, disponibilný príjem, a tým aj na hospodársky rast. Pomocou panelového nastavenia s fixnými, aj časovými efektmi sa sledoval vplyv nadmernej úrovne dlhu domácností a dôkazy, že ďalší jeden percentuálny bod by mohol súvisieť s 0,1% brzdením rastu HDP v nasledujúcich troch rokoch. Tento vzťah, potvrdený na paneli vyspelých ekonomík, no napriek tomu, rozvíjajúce sa ekonomiky, ako sú ekonomiky strednej a východnej Európy, majú svoje štrukturálne charakteristiky (plytký kapitálový trh, menej financií a väčšia sociálna súdržnosť).