Driving Forces of Total Factor Productivity in Europe - Ochotnický, Pavol
Hybné sily rastu produktivity faktorov v 28 európskych krajinách v období rokov 2005 až 2019. Na základe neoklasickej teórie, teórie endogénneho ekonomického rastu a teórie konkurencieschopnosti boli formulované štyri výskumné hypotézy, týkajúce sa dopadu technologického vývoja, pripravenosť, ľudský kapitál, obchodné a daňové prostredie a kreativita na rast celkovej produktivity faktorov.