Prediction of the Bankruptcy of Slovak Companies Using Neural Networks with SMOTE - Tumpach, Miloš, 1970-
Modely predikcie bankrotu, ktoré môžu byť stabilizujúcim prvkom na makroekonomickej, aj mikroekonomickej úrovni. Použitie prevzorkovania pomocou algoritmu SMOTE (Synthetic Minority Oversampling Technique) za podmienky extrémne nevyvážených súborov údajov slovenských spoločností. Aj keď model v mnohých (ak nie vo väčšine) situáciách neposkytuje jedinú odpoveď, stále sa dá použiť na výber spoločností, pre ktoré sa nevyžaduje podrobnejšia (a nákladnejšia) analýza.